Meubelreiniging Uitbesteden Voor Optimaal Resultaat!

meubelreiniging uitbestedenHoe vaak meubels moeten worden schoongemaakt is afhankelijk van het soort meubels en de leefsituatie. Meubels moeten worden schoongemaakt wanneer ze vuil zijn geworden. De meubels kunnen vuil zijn geworden door algemeen gebruik maar ook door het morsen van een vloeistof waardoor er een vlek is ontstaan. Voordat u uw meubelstuk zelf wilt reinigen moet u goed weten wat voor soort stof bijvoorbeeld uw bankstel of fauteuil heeft. Leer is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken. Toch zijn ook voor leer een paar zaken die u moet weten voordat u het gaat schoonmaken en onderhouden.

Leren Meubels Reinigen

Er zijn in principe twee soorten leer. We spreken van echt leer en kunstleer ( gelakt leer ). Wat voor soort uw bank heeft kunt u eenvoudig nagaan door de leertest uit te voeren. Daarvoor maakt u uw duim nat en drukt daarmee gedurende 10 seconden op het leer. De plek zal doordat uw duim nat is wat donkerder van kleur worden. Wanneer u de plek na ongeveer 10 seconden niet meer ziet heeft u gelakt leer of te wel kunstleer. Blijft de plek wel zichtbaar dan is er voor uw bankstel open leer gebruikt. Bij een vlek op het leer kunt u aan de vakman vragen waarmee u de vlek kunt verwijderen. Wanneer de vlek is verwijderd zal ook het leer gevoed moeten worden wat met een vaste regelmaat moet plaatsvinden. Ook moet het leer met een vaste regelmaat worden schoongemaakt. Gebruik hiervoor een droge doek. Wanneer het goed schoon is zal het moeten worden gevoed. Doe je dat niet dan zal het leer uitdrogen en schilferen.

Meubelstoffen Reinigen

Voor het maken van meubels die bekleed zijn met een stoffen bekleding zijn er in principe twee groepen stoffen. Er zijn namelijk synthetische- en natuurlijke materialen. Bij natuurlijke materiaal kunt u denken aan katoen, linnen en wol en bij synthetische aan polyester, acryl en polyamide. Beiden hebben hun voor en nadelen. Toch zullen ook meubels die met stof zijn bekleed vuil worden. Wanneer u besluit deze zelf schoon te maken is het van belang dat u zeer goed weet met welk materiaal uw bank of fauteuil is bekleed. Als u dat weet kunt u voor het reinigen of verwijderen van vlekken de juiste producten kopen bij de vakman. Wanneer u het zelf reinigt moeten er nog al wat voorzorgsmaatregelen genomen worden. Indien u een houten vloer heeft zal deze zeer goed moeten worden afgedekt. Er kan namelijk vocht op het hout terecht komen en hierdoor zouden er vlekken in de vloer kunnen ontstaan. Wanneer uw meubelstuk helemaal weer droog is is hij weer te gebruiken. Vaak is het handiger een specialist uw bank of fauteuil te laten reinigen. Hij weet precies wat hij kan en mag gebruiken. Nadat het door de vakman is schoongemaakt zal er altijd een afstotende toplaag op worden aangebracht. Spreek goed de prijs af en laat dat op papier zetten, ook de dag dat alles wordt teruggebracht.

Voor meer informatie en een gratis offerte kijkt u op Meubelreiniging.info